Mens sana in corpore sano

+381 (0) 63 72 03 089 katarina@badawi.rs

Hrana

KNJIGA DR KATARINE BADAWI "HRANA"

Autor: dr Katarina Badawi

Naslov knjige: “Hrana”

Knjiga zdravih recepata i slika voćnih sokova, sokova od povrća, salata, uljno-proteinskih recepata po Budwig protokolu, pečenih i kuvanih jela, pogačica i torti.

Svi recepti su prilagodjeni dijabetičarima i vegetarijancima. Svojim sastojcima i načinom pripreme se koriste u cilju održavanja zdravlja, ali i u terapeutske svrhe.

Saveti iz ovu knjige mogu značajno poboljšati zdravlje onih obolelih od hroničnih bolesti.

RECENZIJA

O hrani, kuvanju i receptima već je puno do sada rečeno i napisano.

Vi u ruci imate unikatno delo koje čini spoj znanja, lepote i posvećenosti. Ja ću se osvrnuti na spiritualni aspekt pripremanja hrane.

Poznato je da nečija reč, nečiji pogled, neka muzika,  može da nam pokvari ili popravi trenutak. Pošto je sve oko nas energija u pokretu, a energija ne može da nestane niti da se izgubi, već može samo da se pretvara u druge oblike, imajmo to u vidu kad pripremamo hranu.

Mi naše najdraže, našu porodicu, naše goste, ne hranimo samo krompirom, salatom ili mesom. Kuvarica hrani svoju porodicu i onim nevidljivim  i vrlo moćnim dodacima koji u stvari daju ukus obroku.

O čemu se radi i kako to primeniti u svakodnevnom životu?

Sledeće  preporuke nisu ograničene ni vremenom ni prostorom, niti ičim drugim osim Vašim umom.

Drugim rečima, svako može i treba da hranu priprema svesno, kao što bira zdrave listove salate, da svesno bira: lepo okruženje, lepu muziku,  lepe  misli dok se hrana priprema i servira.

Sva ta lepota spojiće se u obrok jedinstvenog ukusa, koji neće hraniti samo Vaš želudac nego i Vašu dušu. To ćete prepoznati po lepom osećaju posle ručka i po lepom sećanju na neki ručak ili večeru gde ste bili u gostima.

Da li ste spremni?

 Dr Marija Badawi