Detox tretman • Dr Katarina Badawi
Holistika

🌸Detox tretman

Prirodna detoksikacija se zasniva na fizici, bez spoljnih faktora, sigurno i efektivno.

Poboljšava metabolizam, imuni sistem i otpornost tela, pospešuje zdravlje i omogućava da se osećate mladima! Duboka penetracija jona efektivno otklanja toksine i štetne supstance iz organizma, omogućavajući da vam telo bude zdravo i čisto. Otklanja šećer iz krvi, lipide i reguliše krvni pritisak. Smanjuje bolove, i ojačava telo. Reguliše endokrini sistem, pH vrednost tela, osigurava normalno funkcionisanje različitih telesnih sistema, tkiva i organa i održava vas zdravima.

Mozak
Iako mozak nije direktno uključen u proces detoksikacije, mentalni faktori značajno doprinose ili otežavaju proces detoksikacije organa.

Stomak
Digestivni sokovi stomaka su sposobni da ubiju patogene ćelije hrane, a nekada pomažu detoksikaciju povraćanjem.

Limfni sistem
To je treći sistem cirkulacije ljudskog tela, nakon arterija i vena. Limfa skuplja toksine iz različitih delova tela.

Oči
Za žene koje lako zaplaču, oči imaju najznačajniju funkciju detoksikacije. Suze sadrže veliku količinu toksina.

Pluća
Pluća su jedan od organa koji lako akumuliraju toksine. Oko 1000 litara vazduha dnevno prođe kroz pluća, a vazduh je zagađen raznim bakterijama, virusima, prašinom, itd.

Jetra
Jetra je najznačajniji organ koji neutralizuje nivo toksina u telu. Ona proizvodi enzime koji neutralizuju toksine, i koji sterilišu hranu. Kada je funkcionisanje jetre pogoršano, toksinima se omogućava da se zadrže u organizmu.

Koža
Koža je najveći organ koji omogućava detoksikaciju. Toksini koje oslobađaju drugi organi izlučuju se znojenjem, ali je koža i najugroženiji organ.

Bubrezi
Oni su najznačajniji za detoksikaciju tela. Oni nisu samo filter za izbacivanje toksina uriniranjem, već su i odgovorni za održavanje ravnoteže između potasijuma i sodijuma u telesnim fluidima koji kontrolišu cirkulaciju fluida koji učestvuju u procesu detoksikacije.

Debelo crevo
Deo vode koja je ostala u hrani apsorbuje se u debelom crevu, a toksične materije se izbacuju kroz fekalije. Zato, konstipacija ugrožava zdravlje.

Autorske knjige

🌸 Za više informacija i zakazivanje prvog slobodnog termina pozovite na +381 63 72 03 089, ili popunite kontakt formu.