Svetlosna terapija • Dr Katarina Badawi
Holistika

🌸Svetlosna terapija

U terapijske svrhe koristi se polarizovana svetlost.

Aplikujemo je Bioptron ili Impulser aparatom tj. lampom. Osnovni mehanizam dejstva polarizovane svetlosti je biostimulacija. Kada je svetlo usmereno na kožu, stimuliše unutar ćelijske strukture i biomolekule osetljive na svetlost. To inicira lančane reakcije u ćelijama i pokreće sekundarne odgovore, koji nisu ograničeni samo na kožu koju tertiramo, već obuhvataju ceo organizam.

Može pomoći kod ubrzavanja zarastanja rana bilo da su rane nastale zbog povrede ili posle operacija. Svetlost jača regenerativne procese u celom organizmu te tako ubrzava procese izlečenja. Takođe stimuliše i dovodi metabolizam u ravnotežu, poboljšava kapilarnu cirkulaciju, jača imunitet, povoljno deluje na mišiće i zglobove te povećava pokretljivost, ublažava bol i pomaže kod mnogih stanja na koži raznog porekla, opekotine I i II stepena, dekubitus (rane od ležanja nepokretnih bolesnika), Ulcus cruris (dugotrajne rane na potkolenicama, koje cure i ne zarastaju).

Terapije lampom se preporučuju 1 – 3 puta dnevno. Korišćenje je sasvim sigurno, bez nuspojava, potpuno je bezbolno i jednostavno. Radijacija traje 5 -10 minuta, što lekar odredjuje.

Ponekad lekar odredi primenu i boja koje mogu značajno pojačati efekat polarizovane svetlosne terapije. Postupak je jednostavan, sprovodi se dodavanjem kolor filtera i terapija se zatim sprovodi po principima svetlosne terapije, što će lekar određivati i pratiti. Terapija svetlošću može se sprovoditi i u kućnim uslovima ako imate malu lampu za kućnu primenu. Kod Dr Katarine Badawi možete doći na edukaciju i objašnjenja o tome kako je koristiti.

Autorske knjige

🌸 Za više informacija i zakazivanje prvog slobodnog termina pozovite na +381 63 72 03 089, ili popunite kontakt formu.