Mens sana in corpore sano

+381 (0) 63 72 03 089 katarina@badawi.rs

Rak debelog creva

Rak debelog creva

Uzroci raka debelog creva

Postoji 3 uzroka raka debelog creva. Ako znamo koji su, možemo ih otkloniti. Potom samo sledi oporavak.

Prvi uzrok je pogrešna ishrana. Ishrana bogata ugljenim hidratima tj. šećerom i belim brašnom, zasićenim masnim kiselinama, margarinom i rafinisanim uljima,  kafom, alkoholom i kupovnim sokovima je štetna. Zašto jesti nešto što će direktno ulaziti kao otrov u vaše ćelije??? S druge strane to je hrana koja izaziva kiselost organizma, a ćelije raka opstaju samo u kiseloj sredini.

Drugi uzrok su toksini. Azbest, propil alkohol, benzen i toksini parazita koji se nastanjuju u jetri, pankreasu i crevima. Kombinacija metala i parazitskih toksina stvara uslove za stvaranje ćelija raka.

Treći uzrok negativne emocije i stil života. Šta su negativne emocije? To su dugotrajna neispoljena tuga, bes, razočarenje. Imajte u vidu da je dobro ispoljiti emocije i znati ih korisititi kao sastavni deo zdravog života. Ali nije zdravo trpeti i stavljati pod tepih jer se gomila i stvara krvžica – tumor! Konkretno kad je debelo crevo oštećeno, radi se o životnim situacijama koje ne možete da svarite, prihvatite i otpustite.

Rešenje postoji. Zato smo tu da pomognemo!

Izbacite iz upotrebe nezdravu hranu koju smo spomenuli i zamenite je sa svežim voćem i povrćem. Što više to bolje. Budite redovna mušterija u prodavnicama zdrave hrane i na pijaci. Sve što je Priroda stvorila je zdravo i lekovito. Pa razmislite o tome šta držite i vašem frižideru. Ishrana po Budwig protokol je vrlo moćna i mnogi su povratili zdravlje pridržavajući se Budwig protokola. To je ishrana bazirana na uljno proteinskoj dijeti. Mešavina lanenog ulja i nemasnog sira stvara lekovito jedinjenje koje obnavlja vaše ćelije.

Toksini. Čitajte sastojke vaših kozmetičkih preparata (šampona, sapuna, losiona, krema, dezodoransa…). Ako sadrže neke teške metale, možete sami zaključiti gde se ti metali gomilaju. U Vašoj krvi! Veliki korak je i samo izbegavati te toksine.

A paraziti? Najčešće dobijamo parazite od kućnih ljubimaca i nedovoljno opranog lisnatog povrća. Izbegavajte bliski kontakt sa kućnim ljubimcima ili ih podvrgnite redovnom čišćenju od parazita. A povrće potopite u vodu ili rastvor sa soda bikarbonom i jabukovim sirćetom, pa potom isperite i koristite.

Da bi ste očistili sistem za varenje od paarazita, koristite pelin, karanfilić i tinkturu crnog oraha.

A emocije? Kako ćete izbalansirati emocije? Kako da ne zadržavate previše u sebi, ali i da ne budete od onih koji eksplodiraju na svaku sitnicu?

Postoje razne tehnike koje Vam mogu pomoći.

Tehnika emocionalne slobode je brza i efikasna metoda kojom možemo pomoći da lakše prihvatite i „svarite“ neke dogadjaje. Samo tapkanje prstima na akupunkturne tačke vezane za emocije, i jedan kratak razgovor će pomoći da se otkloni srž problema.

Zatim se možemo pomoći Bahovim cvetnim lekovima koji će ublažiti vaše tvrde karakterne osobine, koje su vas dovele do problema. I daljim radomo na sebi, transformišete svoju ličnost i menjate se, a to je potrebno da bi ste se potpuno izlečili. Potrebno je da se promenite u toj meri da vas bolest više ne prepozna!

Zakazivanje termina

Za Vas pripremila dr Katarina Badawi, lekar opšte prakse i akupunkture, načelnica Holističke ordinacije Poliklinike Badawi, koja je na raspolaganju za sva Vaša pitanja i konsultacije.

Pozovite nas na (024)553-774 ili na (024)567-495, a možete nas kontaktirati i preko online forme.

Author Info

Nebojša Skenderović

No Comments

Post a Comment

four × one =