Mens sana in corpore sano

+381 (0) 63 72 03 089 katarina@badawi.rs

Rak prostate – ženski aspekt

Rak prostate – ženski aspekt

Rak prostate – ženski aspekt

Rak prostate je sve češći i češći. Otkriva se zbog tegoba povodom kojih se pacijent javlja lekaru, a to su otežano mokrenje, bol pri sedenju isl. Nemojte se uplašiti da imate rak prostate ako imate neke od ovih simptoma jer su isti i kod benignog (bezopasnog) uvećanja prostate.

Razlog stvaranja raka prostate je isti kao i za ostale vrste raka: kiselost krvi, manjak kiseonika u krvi, toksini i stres.

Sve ovo se mora eliminisati i može se eliminisati Budwig protokolom.

Specifičan toksin je u pitanju: nikl. Ako je nikl prisutan u krvi on se nagomilava u prostati. Bakterije u mokraćnim putevima koriste nikl kao hranu i tu se razmnožavaju. Tako niklom hranimo bakterije a one stvaraju kiselu sredinu, dolazi do poremećaja metabolizma na ćelijskom nivou, i evo ćelija raka.

U svakodnevnom životu nikl nalazimo u escajgu. Svaki dan, više puta na dan, stavljamo u usta nikl. Zato je dobro koristiti srebrni ili drveni escajg. A nikl koji je već prisutan u organizmu možemo isčisiti unosom hrane sa većom količinom cinka i histidina (amino kiselina), i putem biljnog čišćenja jetre i bubrega.

A stres?

Ne mislim na nervozu, ne mislim na posao, ni na bes ni tugu. Ovde se radi o disbalansu muškog i ženskog aspekta. Naime, svaka osoba u sebi ima muški i ženski aspekt. Žene koje nemaju razvijen tj .izbalansiran muški aspekt su previše blage, tihe, bespomoćne, plašljive, ne uspevaju da odrade posao, ne znaju da brinu o sebi.

A muškarci koji nemaju ženski aspekt su grubi, bezosećajni, emotivno zatvoreni, nisu kreativni, ne znaju da pruže podršku ni utehu.

Izblansirano ljudsko biće oseća emocije, priznaje emocije, ima saosećajnosti, ali i zdravog razuma. Može da postigne sve što poželi, može da bude sam ali je društveno biće. Brzo reaguje u opasnim situacijama i zna da se prepusti sadašnjem trenutku.

Naša duša komunicira sa nama preko našeg tela. Uvek želi da nas vrati na pravi put, da nas podseti pravim ljudskim vrednostima i osobinama. Svaka bolest je samo putokaz. Svaka bolest je samo opomena da se ne ponašamo u skladu sa životnim principa. I ako želimo biti tvrdoglavi i nastaviti tako, bolest se samo pojačava i opominje, i razvijaju se druge, treće i četvrte tegobe.

Kod muškaraca koji imaju problem sa prostatom poruka je sledeća: izbalansirajte vaš muški i ženski aspekt. Razmislite dali ste mačo, gvozdeni, nedodirljivi, bezosećajni ili pak u drugoj krajnosti, nežna domaćica. Ni jedno ni drugo nije dobro. Kakav je vaš odnos sa ženama (sa majkom, sestrom, suprugom)? To je Vaša tema za razmišljanje.

Da bi ste došli u ravnotežu tu su mnogi naši terapeuti koji vam mogu pomoći. Za početak, Life coach i energetske vežbe.

Ako se želite oporaviti morate se promeniti. Svaka bolest je tu da nas tera na promenu i napredovanje. Iskoristite bolest da postanete čovek većeg srca i ispunjenih snova.

Tu smo da vam pomognemo na tom putu.

Zakazivanje termina

Za Vas pripremila dr Katarina Badawi, lekar opšte prakse i akupunkture, načelnica Holističke ordinacije Poliklinike Badawi, koja je na raspolaganju za sva Vaša pitanja i konsultacije.

Pozovite nas na (024)553-774 ili na (024)567-495, a možete nas kontaktirati i preko online forme.

Author Info

Nebojša Skenderović

No Comments

Post a Comment

thirteen + 12 =