Mens sana in corpore sano

+381 (0) 63 72 03 089 katarina@badawi.rs

Kako se rešiti bola u zglobovima? – Iglice protiv noćne more

Kako se rešiti bola u zglobovima? – Iglice protiv noćne more

Kako se rešiti bola u zglobovima? – Iglice protiv noćne more

“Neka me neko probudi iz ove noćne more! Toliko duboko spavam da će me jedino iglica razbuditi!”, reči su mog pacijenta kineza.

Naime, gospodin je išao na akupunkturne tretmane dok je živeo u Kini. Kao i svi njegovi zemljaci, prvo je posećivao doktora tradicionalne kineske medicine. Tako je upešno rešio probleme sa alergijama i početnu astmu i izbegavao zimske prehlade. Kako se preselio u naše krajeve, u borbi za opstankom, je zanemario početne bolove a oni su se sad pojačali. Bolovi su bili u ramenima, šakama, kolenima i skočnim zglobovima. Trajali su mesecima. Uzimao je lekove protiv bolova po potrebi, iako nije voleo da ih pije. Iz sopstvenog iskustva je znao da će mu akupunktura pomoći. I tako je došao kod nas na akupunkturu da otkloni bolove u zglobovima.

Uradili smo kompletan pregled i laboratoriju. Krvna slika je bila uredna, ali je on imao strašne bolove. Jutro je bilo najteže. Počinjao je sa jaucima, jedva je ustajao iz kreveta, jedva se mogao umiti. Teško je oblačio košulju jer rame “nije htelo da ga sluša”. Voleo je da pešači, ali nije mogao dugo da šeta. To je rezultiralo u dodatnom nakupljanju kilaže na koju nije navikao. Životni stil mu se izmenio u roku od par meseci, i to ga je mučilo.

Stigao na dan akupunktrnog tretmana. Nikad nisam videla pacijenta koji se toliko radovao videći akupunkturne iglice. Kao da je video svoje stare prijatelje! A to i jesu bili njegovi saveznici. Postavila sam oko 20 iglica, u pozadini je išla muzika za tai chi, i on se polako počeo opuštati. Za 30min sam izvadila iglice, i postavila jednu iglicu u akupunkturnu tačku na potkolenici koja magično deluje na bol u ramenu. On je već bio raspoloženiji, i pokretniji. Fantastično! To je to čemu se nadao!

Posle 10 tretmana akupunkturom je bio kao nov!

Dali ste se pronašli u ovoj priči? Dali se i vi budite sa grčom umesto sa osmehom? Dali se i vama nakuplja višak kilograma zbog manjka fizičke aktivnosti?

Ne brinite! Sve je rešivo!

Što pre krenemo u akciju spašavanja Vaših zglobova, brže ćete se oporaviti. Što bolest duže traje, lečenje duže traje.

Zakazivanje termina

Za Vas pripremila dr Katarina Badawi, lekar opšte prakse i akupunkture, načelnica Holističke ordinacije Poliklinike Badawi, koja je na raspolaganju za sva Vaša pitanja i konsultacije.

Pozovite nas na (024)553-774 ili na (024)567-495, a možete nas kontaktirati i preko online forme.

Author Info

Nebojša Skenderović

No Comments

Post a Comment

nineteen − 15 =