Mens sana in corpore sano

+381 (0) 63 72 03 089 katarina@badawi.rs

Zašto je bitno da pušači nastave da puše?

Zašto je bitno da pušači nastave da puše?

Zašto je bitno da pušači nastave da puše?

Pušači, svi znamo, štete sebi i dragim ljudima oko sebe. Ali pokušaju da ubeda sebe i njih da to nije baš toliko štetno.

Pa dragi roditelji koji pušite na 20 metara od vaše dece, evo šta im poklanjate:

 • Stav: ako ne znaš šta ćeš sa rukama, prihvati se cigare
 • Stav: ako ne znaš kako da se smiriš, nemoj da tražiš neke tehnike samokontrole, pupuši jednu
 • Stav: ako želiš da te drugari prihvate, nemoj tražiti one koji će te voleti takvog kakav si, nego se ti prilagodi, zapali po jedno dve u društvu i bićeš prihvaćen
 • Ja sam roditelj, ja sam autoritet, ako ja pušim, (iako ti kažem da ti to ne radiš) ugledaj se na mene. JER, deca će pre imitirati Vaše postupke nego, slediti kontraverzna uptstva
 • Poklanjate im predispoziciju za neku lepu hroničnu bolest – jer im „trošite“ imunitet na borbu protiv Vašeg dima. U te bolesti ubrajamo astmu, alergije, (i možete se braniti time da postoje deca nepušača koja imaju alergiju), hodžkinov limfom, rak mozga, autizam, hiperaktivnost itd. Itd.

Šta vi dobijate od pušenja:

 • Užitak od 3 minuta
 • 3 minuta osećaja da ste deo društva (pa razmislite dali vas vole zbog vas samih ili zbog toga što ste deo tima pušača)
 • Prevremeno starenje kože tj. bore
 • 3 minuta vašeg bunta – ali koga briga
 • Opuštanje od 3 minuta koje izaziva zavisnost i potrebu za ponovnim istim opuštanjem
 • Zakišeljenu krv, koja je odlična za razvoj bakterija, virusa, parazite, malignih ćelija, gojaznosti
 • Poremećaj varenja, glavobolje, impotenciju, bolove u mišićima
 • Prazniji novčanik

Ali pušačima sve ovo nije toliko bitno koliko da zapale cigaretu. Jer su razvili ZAVISNOST. Zavisnost kao kod zavisnosti od droge.  A ni ne primećuju da pušenje više nije „IN“, nije „cool“. Asocijacija za pušače su dede – tako je. To je bilo moderno u njihovo vreme. U prošlom veku.

Za one koji žele da nastave sa pušenjem, ODLIČNO! Pomažete farmaceutskoj industriji, pomažete zaradi od duvana, trošićete više para u kozmetičkim salonima pokušavajući postići blistavu zategnutu kožu i kozmetički saloni će da cvetaju.

Oni koji žele da OSTAVE pušenje, da se suoče sa pravim razlogom pušenja, mogu da potraže pomoć od EFT praktičara. Tehnikom Emocionalne Slobode se oslobadjaju emocije koje dobijate od cigara i time se oslobadjate zavisnosti. Nekad je porebno samo 60 minuta da se u potpunosti rešite štetne navike.

EFT je bezopasna, bezbolna tehnika. Vrhovima prstiju tapkamo na AKUPUNKTURNE tačke vezane za emocije i zavisnost i tako smanjujemo osećaje koje nas vežu za određenu akciju ili događaj.

Ako želite ostaviti pušenje, ili probati ovu tehniku, nemojte se bojati. Posle 60 minuta sa EFT praktičarem, u najmanju ruku, možete dobiti uvid u to dali želite nastaviti sa pušenjem ili ne.

U svakom slučaju, izbor je Vaš!

Za Vas pripremila dr Katarina Badawi, lekar opšte prakse i akupunkture, načelnica Holističke ordinacije Poliklinike Badawi, koja je na raspolaganju za sva Vaša pitanja i konsultacije.

Pozovite nas na (024)553-774 ili na (024)567-495, a možete nas kontaktirati i preko online forme.

Author Info

Nebojša Skenderović

No Comments

Post a Comment

2 × four =