Mens sana in corpore sano

+381 (0) 63 72 03 089 katarina@badawi.rs

Sudbonosno “DA” – “DA” preventivi menja Vašu sudbinu

Sudbonosno “DA” – “DA” preventivi menja Vašu sudbinu

Sudbonosno “DA” – “DA” preventivi menja Vašu sudbinu

“Nisam toliko bogat da posetim doktora tek kad se razbolim”, reči su mog dobrog druga koji jednom godišnje obavlja preventivni sistematski pregled.

Bolje je dolaziti kod lekara dok ste zdravi, nego kad bolest uznapreduje. Na taj način vas održavamo u dobrom zdravlju savetima. Ovde se ne računa kad se prehladite zbog izlaska na  -5C u majci, ili kad dobijete proliv na letovanju.

Ovde je reč o tegobama koje vučete i vučete mesecima, kao ukočen vrat, nelagoda u želucu, teškoće sa disanjem… Upravo te tegobe koje ignorišete jer možete i dalje nekako funkcionisati su opasne!

Da li biste vozili vaš auto da izlazi dim iz haube? Nije još stao. Hajde da obavimo sve poslove ove nedelje, pa ako izdrži i duže, vozićemo ga još. Da li tako govorite?

Dimi se hauba, ali i dalje mogu da vidim kroz taj dim, pa ne treba ići kod mehaničara. A imam i suvozača, pa ćemo oboje pratiti saobraćaj. Da li ste čuli nekog da to kaže?!

Činjenica je da većina ljudi više pazi na svoj auto nego na svoje zdravlje. Više obraća pažnju na lampice koje se pale u autu, nego lampice upozorenja u telu. Izgovor je “Zbog bezbednosti u saobraćaju“. I šta se dešava? Dešavaju se saobraćajne nesreće sa automobilima koji sevršeno funkcionišu, ali ih voze opterećeni, umorni vozači; depresivne žene koje kroz suze ne vide bicikl, muškarci koji, dok voze 120km/h,  podešavaju sedište da ih ne bi bolela leđa, mladi koji su popili energetsko piće, a uz to lek protiv bolova i dobili epileptični napad u toku vožnje.

Zbog toga je bitno ići na sistematske preglede i preduzeti preventivne mere u očuvanju zdravlja.

Šta podrazumevamo pod preventivom?

“Bolje sprečiti nego lečiti” – Upravo to!

Dolazak na sistematski pregled jednom ili dva puta godišnje je idealna opcija. Posle detaljnog pregleda i razgovora, obavljenih potrebnih laboratorijskih nalaza ili ultrazvučnih pregleda, sve na jednom mestu, dajemo vam savete kako održati zdravlje.

A zdravlje je, po definiciji, stanje potpunog fizičkog, psihičkog i socialnog blagostanja. Pošto se ja bavim holističkom medicinom, a to je sveobuhvatna medicina, koja se zasniva na balansiranju fizičkog, psihičkog i socialnog aspekta, bićete u mogućnosti da dobijete iscrpnu analizu vašeg trenutnog stanja. Ali ne samo trenutnog stanja, već na osnovu njega mogu “predvideti” koje ozbiljnije bolesti se mogu razviti kod vas. To sprečavamo! Sprečavamo razvoj ozbiljnih bolesti putem prirodnih preventivnih terapija, kao sto su masaže, refleksoterapije, akupunktura, SCIO aparat kvantne medicine itd.

Takođe dobijete izuzetne savete o ishrani, vitaminima i mineralima, savet o fizičkim aktivnostima, stilu života, dobijete savete o raznim metodama otklanjanja stresa tj. negativnih emocija.

Recite “DA” preventivi, zakažite sistematski pregled i brinite o sebi barem koliko o vašem automobilu.

Za Vas pripremila dr Katarina Badawi, lekar opšte prakse i akupunkture, načelnica Holističke ordinacije Poliklinike Badawi, koja je na raspolaganju za sva Vaša pitanja i konsultacije.

Pozovite nas na (024)553-774 ili na (024)567-495, a možete nas kontaktirati i preko online forme.

Author Info

Nebojša Skenderović

No Comments

Post a Comment

1 × five =